pal arinsal estiu

Pal Arinsal torna a consolidar-se durant l’estiu i fa un balanç molt positiu de l’acollida rècord de més de 105 mil clients durant tota la temporada

L’estació massanenca acomiada la temporada d’estiu amb l’obertura de 130 dies i fent una valoració molt positiva. Pal Arinsal ha acollit a 64.502 clients i ha generat uns ingressos de 2,1 milions d’euros, que ja torna a representar prop del 12% de la facturació anual.

La temporada ha acollit després de dos anys un dels esdeveniments més importants de l’estiu al país: la Copa del Món de BTT, rebent més de 53 mil espectadors, una xifra rècord. La suma dels clients i espectadors de la Copa del Món converteixen l’estiu 2022 en una temporada d’èxit.

EMAP tanca l’estiu aconseguint els seus objectius a nivell de clients i una facturació que supera els 2,1 milions d’euros. Aquest any, la visita de clients francesos ha augmentat considerablement. La despesa mitjana del client a l’estació també ha augmentat en un 26,5%, situant-se ara en 30,11€ per persona. En general, els increments més importants respecte a la temporada passada s’han notat a Snowplus amb un 13%, marxandatge amb un 11% i finalment, en serveis de restauració amb un creixement del 13%. El Refugi del Comapedrosa també suma una millora de visitants amb l’increment del 9% de les reserves. Durant la temporada i per causes principalment meteorològiques durant el mes d’agost, el Mountain Park ha notat una caiguda del 26%.

Pel que fa a l’ocupació, es celebra l’acollida total de 105.981 clients en els diferents serveis que ofereix l’estació i unint els espectadors rebuts durant la setmana de la Copa del Món. Aquesta xifra suposa un 10,9% més de clients que la temporada 2019, tenint en compte que va ser l’última temporada amb Copa del Món de BTT. Cal destacar que durant aquella setmana la part inferior del Bike Park va continuar oberta i algunes de les activitats del Mountain Park també, per tal de poder oferir un millor servei i més varietat al client. Un punt a destacar és que cada cop més els clients prefereixen els canals online per realitzar les seves reserves, gràcies a tots els avantatges i beneficis que es realitzen en aquest format. Les reserves online han notat un increment en vendes del 70 % respecte al 2021.

L’estació ha pogut assolir quasi tots els seus dies d’obertura, 130 dies en total, sent el primer dia d’obertura el del refugi, el 4 de juny. Però a causa d’una forta tempesta, el passat 28 d’agost, el Bike Park no va obrir les seves instal·lacions i va ser l’únic dia de la temporada, però malgrat aquest punt, en paral·lel, la restauració i el Mountain Park van poder seguir amb la seva activitat habitual. El Bike Park nota un creixement del 2,8% en facturació respecte a la temporada passada i el Mountain Park, que ha notat una caiguda de visitants accentuada durant el mes d’agost per causes meteorològiques, va estrenar a principis de temporada dues noves activitats: el Big Air Bag i el nou Summer Tubbing, convertint-se aquesta última en una de les més sol·licitades, seguidament del Peke Park i la tirolina Big Zip. Pel que fa a Snowplus, l’escola de lleure de l’estació, ha notat un increment del 13% respecte al 2021 i segueix sent una de les àrees de l’estació amb més tendència de creixement.

La restauració enguany ha notat un creixement del 13% en facturació i un augment del 68% pel que fa al nombre de clients. Els diferents espais gastronòmics oberts durant la temporada, Expresso i Xiringuito a Pal i el Restaurant Coll de la Botella, han acollit 33.750 clients durant la temporada, essent aquest últim el que més comensals ha rebut gràcies també a la seva proximitat al telefèric d’Arinsal Pal i a diferents rutes de senderisme i cicloturistes.

Refugi del Comapedrosa

Així mateix, el Refugi del Comapedrosa ha respectat el seu calendari, oferint un total de 130 dies d’obertura (des del 4 de juny fins al 12 d’octubre) i rebent una resposta molt positiva per part dels senderistes. En total, 1.991 persones han pernoctat al refugi, un increment del 99% respecte l’any anterior, suposant a la vegada un 9% d’increment en vendes (46% increment en venda online).

Copa del Món de BTT

Pel que fa als esdeveniments, Pal Arinsal ha acollit durant molts caps de setmana grans esdeveniments relacionats amb la BTT i l’Skyrunning. Més de 6.000 participants en total en esdeveniments com la Copa Catalana, puntuable UCI, la Copa del Món Skyrace Comapedrosa o la Maxiavalanche.

Pel que fa a la Copa del Món de BTT, Andorra va acollir un dels esdeveniments amb més impacte del país la setmana del 12 al 17 de juliol del 2022. En total, més de 53 mil espectadors van visitar l’estació durant la setmana, però principalment el cap de setmana, sent el dissabte 16 el dia amb més afluència (un total de 13.695 persones). Diumenge 17 va ser el segon dia amb més afluència amb 12.149 espectadors i finalment, el divendres, va acollir 9.648 clients. La resta de la setmana prop de 18 mil clients van visitar l’esdeveniment. Gràcies a un estudi realitzat per Andorra Recerca i Innovació, Pal Arinsal coneix exactament la xifra de les acollides del client. Aquest anàlisi s’ha realitzat gràcies a la geolocalització del senyal mòbil emès per les targetes SIM dels telèfons mòbils, amb el que a més de conèixer el nombre de persones es coneix la procedència de la persona. Unes dades que demostren la rellevància de l’esdeveniment i l’impacte al país, convertint Andorra en la seu de la BTT al món durant una setmana.

Propera obertura : 2 de desembre

Si les condicions de neu acompanyen, Pal Arinsal espera obrir el proper 2 de desembre i es preveu un total de 135 dies d’esquí. Una temporada que ve acompanyada de grans novetats i la principal és la unió comercial de les estacions d’esquí amb Grandvalira Resorts, podent oferir d’aquesta forma un forfet únic al país amb 303 km de pistes. Així mateix, aquest forfet també formarà part per primera vegada del passi Ikon Pass, que dona accés a més de 50 estacions d’esquí de tot el món. Pal Arinsal i Ordino Arcalís ja tenen a la venda també el forfet Nord Pass, que dona accés a les dues estacions durant tot l’any.

Sobre Grandvalira Resorts

Grandvalira Resorts Andorra representa la unió de totes les estacions d’esquí d’Andorra en el domini esquiable més gran i modern dels Pirineus i un dels més extensos d’Europa, amb un total de 303 km de pistes. El millor d’Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Grandvalira en un sol forfet que dona accés a un total de 123 remuntadors mecànics, amb la temporada d’esquí més llarga i un estiu ple d’activitat, esport i natura.